Problémás bőr

Problémás a bőröd ha zsíros, miteszeres, acenés, vagy vízhiányos miteszeres, acnes. Akne  - közönséges nevén pattanás - akkor jön létre, ha a bőrben található faggyúmirigyek kivezető nyílása valamiért eltömődik, és sajnos rendszerint be is gyullad. A pattanásos bőr általában serdülőkorban több tényező - hormonális változások, veleszületett hajla...

Problémás a bőröd ha zsíros, miteszeres, acenés, vagy vízhiányos miteszeres, acnes. Akne  - közönséges nevén pattanás - akkor jön létre, ha a bőrben található faggyúmirigyek kivezető nyílása valamiért eltömődik, és sajnos rendszerint be is gyullad. A pattanásos bőr általában serdülőkorban több tényező - hormonális változások, veleszületett hajlam és környezeti hatások - együttes hatására alakul ki.

Acneknak/ pattanásoknak, azon belül pedig hormonhatásra keletkezőknek számos megjelenési formája van. Sokszor csak egy-egy apró piros göb jelentkezik, ami napokon belül kiürül, elmúlik. A piros pattanás fehéres gennyel a közepén zárt mitesszer, melynél a kivezető nyílást szaruréteg fedi. Ezek néha olyan kicsik, hogy szabad szemmel nem is vehetők észre, de hajlamosak begyulladni. A bőr pórusaiban kialakuló jellegzetes fekete mitesszer nyílt, közepén az általában szennyeződésnek gondolt sötét pont zsírsav és a belekerült sejttörmelék keveréke.

Nagyon fontos a problémás bőr megfelelő ápolása a letisztítástól kezdődően. A legfontosabb, hogy ne szárítsd ki bőrödet, olyan hidrataláló krémet használj, ami pótolja a nedvességet és csökkenti a faggyúmirigyek működését. 

Bővebben

Problémás bőr 9 terméket találtam.

Mutat 1 - 9 / 9
Mutat 1 - 9 / 9